Back

Omgee gee hoop

Om vir ander om te gee,
gee hoop!

Dis moeilik genoeg om eienaarskap vir my eie emosies en praatwerk te aanvaar. Wanneer ek dan ook verantwoordelikheid  aanvaar om ‘n maat se hart te beskerm is dit ongelooflik waardevol en soms moeilik.

So baie keer as daar konflik is, wys ons vinger om onsself te verdedig en die aandag weg te vat van ons eie onsekerheid en skaamte oor ons foute maak. Dan maak ons mekaar seer met woorde waarmee ons onsself bewapen. Soms as ons magteloos en moedeloos is, gebruik ons sommer ons vuiste ook!!

Dan op die slagveld van konflik bly verminkte seer harte agter.  Met ons woorde bevestig ons dikwels wat ons kinders van hulself dink. “Ek is stupid. Ek kry niks reg nie. Ek maak nie saak nie. ” Hierdie interne kerngedagtes waaruit my kind en ek met my eie interne kerngedagtes reageer, kan blitsvinnig tot ‘n punt eskaleer waar ons mekaar vernietig!

Ons tree dan op uit ‘n gevoel dat ons, onsself moet beskerm.

Wat sou gebeur as ons kinders leer dis okay om foute te maak? Dit kan sien as ‘n groei geleentheid?  Indien ons so kan leef, foute sien as leergeleenthede, neem ons verantwoordelikheid vir ons eie keuses en optrede. Dan begin ek groei en herskryf ek my interne kerngeloof wat dalk nie heeltemal korrek is nie.

Verantwoordelikheid begin binne in myself. Om eienaarskap te aanvaar vir wat ek doen en te leer daaruit. Dis ‘n ongelooflike uitdagende, maar waardevolle innerlike groei, wat myself en mense om my kan bemagtig en oplig.Liewe Ouer dit begin binne jou! Jy het die mag om jou eie en jou kind se interne kerngeloof positief te herskryf.

Eienaarskap vir my eie optrede bemagtig my teen boelies! Dit lei tot emosionele groei en vrede!

Kom ons leef verantwoordelik met omgee harte! Mag elke voetspoor wat ons in mense se harte los hul laat glimlag en hoop!!

Geskryf deur: Tronel van Rooyen (LGS Berader)

VORIGE UITGAWES

Groei

Groei Hierdie jaar is LGS se tema is groen....

Skermtyd Riglyne

Skermtyd riglyne vir besige ouers Ons brein is nie...

Boelies

Ons ken almal ‘n boelie Ons weet van hulle...

Angstigheid

Angstigheid Hande in die hare oor my angstige kind!...

Angs

Wanneer kinders angs beleef Baie kinders ervaar deesdae angs...

Vakansie Verveeldheid

Vakansie verveeldheid So halfpad in die vakansie kom die...

My kind het nie maats nie!

My kind het nie maats nie! Die hulpkreet van...

Omgee gee hoop

Om vir ander om te gee, gee hoop! Dis...

Omgee

Omgee Volhoubaar, Veerkragtig en Onstuitbaar – ons tema vir...

Swem of sink

As daar nou ‘n tyd was wat nuwe woorde...

Dissipline

DISSIPLINE Een van die nuwe gonswoorde van 2021 is...

Positiewe ingesteldheid

Geestelike weerbaarheid begin met ‘n postiewe ingesteldheid! Oktober is...

Glo jy kan

GLO JY KAN Jy is die baas van jou...

Ek kan

EK KAN Om vandag te oorleef het leerders nodig...

Hoop

HOOP Ons speel emosionele aflos… om net te oorleef! ...

Ek het waarde

Ek het WAARDE Dis ‘n heerlike sonskyndag buite, maar...

Brein en Emosies

Brein en Emosies My hart gaan uit na vandag...

Veerkragtigheid

Veerkragtigheid Ons tema vir die jaar. Die waarheid is...

Covid Glas

Covid Glas Ons maak graag ons kinders groot vir...

LGS groet ‘n legende

LGS groet ‘n legende Vandag groet Laerskool George-Suid ‘n...

Hoe beskerm ek my kind?

Hoe beskerm ek my kind Almal hardloop wye draai...