Back

Hoe beskerm ek my kind?

Hoe beskerm ek my kind

Almal hardloop wye draai rondom enige iemand wat hoes of nies. Daar is skielik klomp grappies oor die virus wat die woord is wat almal gebruik.

Hoe beskerm ek my kind? Teen die lewe – teen virusse, teen skinder, teen seerkry?

Ek wens ek kon ‘n wye tent van beskerming om my kind span om hom/haar te isoleer teen seerky. Op ‘n manier kan ek – deur te bid en my kind op te dra aan die GROOT en enigste Beskermer – ons Hemelse Vader.

Dis moeilik om magteloos te voel om jou kind te beskerm. Aan die virus kan ons niks doen nie, maar ons kan onsself tog beskerm. Oral in die media wentel woorde soos ‘’handsanitizer’’, hande was, hoes in jou mou rond… en ons begin kreatief groet met voete en elmboë.

Deur dit leer ons onbewustelik reeds sekere lewens vaardighede aan ons kinders. Jy kan nie kies wat die lewe na jou kant toe gooi nie, maar jy kies wat jou reaksie daarop is en dit bepaal jou hantering, gesindheid en oorlewing!

Ouers kom ons leer ons kinders om te hoop! Emosionele intelligensie begin deur te besef wat jou tekortkominge en jou sterkpunte is en om op laasgenoemde te fokus en eersgenoemde te versterk. Jy kan!!

  • Jy kan – jou hande was!
  • Jy kan nou op pret maniere begin groet – en moenie vir ‘’blue tooth’’ vergeet nie!
  • Jy kan tyd as gesin saam spandeer!
  • Jy kan jou kind help om te fokus op die positiewe – op hoop!

Hou vas aan die een wat jou vashou! Psalm 91 – ons veg nie alleen nie. As ouers is dit krities belangrik om self te hoop voordat jy jou kind kan laat hoop! Ons ken almal die gesegde gee die regte wolf kos! Wie gee jy kos – die negatiewe wolf of die positiewe wolf. Jy kan kies – daaroor het jy wel beheer!!

“Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedoms – to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way.” Viktor E. Frankl, Man’s Search for Meaning

Kom ons skep vir ons kinders ‘n oase van hoop en nie vrees nie! Want ons weet Wie in beheer is!

Geskryf deur: Tronel van Rooyen (LGS Berader)

VORIGE UITGAWES

admin
22 Januarie 2024

Skermtyd Riglyne

admin
13 Oktober 2023

Boelies

admin
25 Julie 2023

Angstigheid

admin
3 April 2023

Angs

admin
16 November 2022

Vakansie Verveeldheid

admin
19 Oktober 2022

My kind het nie maats nie!

admin
22 Julie 2022

Omgee gee hoop

admin
6 April 2022

Omgee